Städat hela lägenheten nu

 
Har varit duktig idag och städat hela lägenheten.. Så gott det går!

Vi har nämligen saker som står överallt eftersom vi skulle måla om vardagsrummet (helvitt!) och då var vi duktiga och plockade ner allt, spacklade och slipade.. Sen bestämde vi att vi skulle till Thailand och då bestämde vi oss för att vänta med målningen tills vi kommer hem.
Dels för att färg är dyrt (och dem hundralapparna lägger vi hellre på annat inför resan) och dels (mest därför) att vi båda har alldeles för fullt upp med att beta av alla de skoluppgifter som egentligen skall göras medan vi är borta. Vem fan vill plugga på semestern liksom? 
Nä, vi gör det innan och då har vi ej tid att måla! Tyvärr.

För det ser förjävligt ut just nu (med spackel på hela väggarna) och jag längtar bara tills det är vitt, vitt, vitt... Älskar vita väggar! Kommer bli så jävla bra när det är klart!




För övrigt har jag även bestämt att lacka om soffbordet vitt. Har blivit så sugen på det efter att ha tittat på mäklarannonser där jag sett flera med lila ryamattor, svart soffa och vitt soffbord.. Så nu måste det bli vitt!

Då får antagligen TV-bänken och högtalarna följa med och bli vita de också eftersom jag inte vill ha något träfärgat i vardagsrummet. Svart och vitt blir bra. :)

Tereses hår

Här är bilder på hur Tesses hår blev!

Haha, var tvungen att be henne ta kort själv och lägga upp på sin egen blogg eftersom jag inte hunnit träffa henne sedan dess.. :P
Kom nämligen på i efterhand att jag nog ej tog några bilder efter klippningen.. 
Synd att jag inte tog några före-bilder - även om det inte blev så stor skillnad då jag bara klippte topparna.. :P


 
 

Promise Tamang Phan


This is what I've been up to the last couple of hours - drawing THE most awesome make up artist on youtube!
I'm writing this in english just in case she would happen to see this, not that the odds are high but you never know! :)

Anyway, Promise is incredibly talented and so, so beautiful!
She is most famous (I think) for her transformation videos - she really is a chameleon in make up!
If you haven't seen her videos I REALLY recommend you to check them out - it's so cool, the things you can do with make up..!

CHECK OUT HER YOUTUBE CHANNEL BY CLICKING HERE

Well.. As my readers probably know I'm not that good at expressing myself - but I really do love her videos and she seems really sweet. Here is my tribute to this amazing woman!




 
 
 
 
Och så tar vi samma text på svenska också för mina svenska läsare (alla kanske inte förstår engelska så bra):

Det här har jag sysslat med de senaste timmarna - ritat den mest awesome make up-artisten på hela youtube! :)

Anyway, Promise är otroligt talangfull och väldigt, väldigt vacker!
Mest berömd är hon (tror jag) för sina transformations - hon är verkligen en kameleont med smink!
Har ni inte sett hennes videor rekomennderar jag VERKLIGEN att ni kollar in dem - så jäkla häftigt vad man kan göra med smink..!

KOLLA IN HENNES YOUTUBEKANAL HÄR

Well.. Som mina läsare kanske redan vet är jag inte så bra på att uttrycka mig - men jag älskar verkligen hennes videos och hon verkar väldigt gullig. Här är min hyllning till denna fantastiska kvinna!

Din lärare har nu satt ett slutbetyg i kursen Samhällskunskap A


Sådärja!
Dagen började med att kliva upp ur sängen kl. tio. Hade satt larm på nio men ooooorkade verkligen inte stiga upp. Snoozade en stund timme istället.. Skönt!

Klockan tolv skulle jag ha examination så därför gick jag upp lite tidigare för att plugga inför den.. Men det gick inte nå bra.. Kom till ett läge där jag kände att jag inte fick ut något av att plugga mer - men det kändes ändå inte som att jag kunde något!? 

Jaja, läste lite och gav sen upp. Fördrev tiden innan den slog tolv och när den gjorde det kom jag inte in i kursrummet!?
Efter flera försök och meddelanden med läraren kom jag till slut in och kunde börja min examination - en kvart för sent.. Hade alltså bara en kvart på mig att göra hela eftersom en kvart redan hade gått. 
Läraren erbjöd mig att jag skulle få ett annat tillfälle men jag ville bara bli klar!!

Eftersom jag ändå är så kortfattad av mig (Haha? Inte på bloggen..) blev jag ändå klar tidigare och läraren sa att det antagligen var den snabbaste examinationen han vart med om... :P

Blev Godkänt!


Tre kurser kvar sen är jag klar med gymnasiet!


Snabbuppdatering


Denna dag har gått i skönhetens tecken (som det ofta gör när Terese och jag träffas!).
Började med att sminka henne och fjanta mig med min kamera (haha, hon har lovat att lägga upp en bild på sin blogg!!!)

Sedan färgade jag hennes hår som var väldigt gult efter flera blekningar och efter det klippte jag henne.

Tror det blev helt okay. Kan visa bilder imorgon!
Om jag kommer ihåg...


En till fjäril


Butterfly fly away

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla bilder är tagna med min kompaktkamera som heter
Canon Powershot SX 220 HS

OBS: skärpan är lite dålig eftersom jag zoomade in fullt för att komma nära fjärilarna.
Med 56x inzoomning får man tyvärr räkna med lite kvalitetsförlust..

Jag har börjat använda denna kamera nu så jag lär mig den ordentligt innan Thailandsresan!
Lämnar systemkameran hemma så jag vill veta att jag kan hantera den lilla.

Orka komma hem och så är alla semesterbilder skitdåliga. NÄ.
Man ser till att träna lite med kameran innan man reser. :)

Haha, tänker då fan inte springa runt och fota med automatläge......

Detta har jag gjort idag!

 
 
Började dagen med att dammsuga hos brorsan innan han skulle komma hem från Öland Roots och sen åkte jag och mamma dit igen efter lunch för att sola. Då visade det sig att bror redan hade kommit hem, så vi solade tillsammans i hand trädgård. Mycket mysigt och skönt. :)

Efteråt (och även tidigare på morgonen) fotade jag fjärilar i hans trädgård - det fanns jättemånga!
Blev som ett barn i godisbutik eftersom jag älskar fjärilar och jag älskar att fotografera!

Älskling och jag har planerat att besöka en fjärilsfarm när vi åker till Thailand - fatta vad jag kommer trivas där då!

Har beslutat att lämna systemkameran hemma när vi åker, lättare att ta med sig kompaktkameran. Därför försöker jag lära mig ställa in min kompaktkamera, men det känns som att det är rätt lugnt och att jag redan hajat det där - iaf om man tänker på hur bra mina bilder blev..

Lägger upp några fjärilsbilder i ett senare inlägg!

Hursom tänkte jag också passa på att visa er vad jag
lyckades med när vi solade:
 
Är helt knallröd på hela ryggen......... 

Uppdatering om mina fingrar


Nu svider det inte längre på fingertopparna längre men de är helt skrynkliga, typ uttorkade.. Försöker smörja in med aloe vera-hudkräm men det hjälper ej så mycket.. :S

Huden känns lite spänd också..

Jobbigt..

Angående mina allergiska reaktioner med nagellacksborttagning och svidande, röda fingrar..
Nån annan som har liknande problem?
Vad hjälpte för er?

Nagellacksproblem

Ett av mina största intressen är nagellack.. Därför smärtar det extra mycket att jag utvecklat en allergi mot nagellacksborttagning.. Förhoppningsvis gäller det bara de acetonfria sorterna (bara sådana jag har hemma) så jag kan köpa aceton och fortsätta måla fritt.

För det är fan inte hållbart att fingertopparna ska svida, svullna upp och bli röda varje gång jag tagit bort gammalt nagellack..

Mobilblogg

Gomorron! Nån som är lika trött som jag är? Har sovit dåligt i alldeles för några timmar och nu är jag påväg ner till brorsan för att ta hand om hans hund.. Brorsan är på öland roots, nämligen, och då blir det min uppgift att ta lilla Teddy! :) Men trött är jag, kommer nog slockna en stund när jag kommer hem och hoppas jag sover bättre inatt! Mobilbloggen funkar förresten nu! Ladda ner en uppdatering av appen om ni fortfarande har problem! :)


Lite bildtips

 
Tänkte bara kika in här och tipsa er om en app jag gillar väldigt mycket, speciellt tillsammans med instagram, nämligen FilterMania 2 som finns till iPhone. Vet ej om den finns till android, ni får kolla..
Det är iallafall en jättebra foto-app med hundratals filter man kan använda! När du laddat ned appen har du bara några stycken, resten laddar du ner helt gratis - välj bara vilka du vill ha!

En sak som är så bra är dels att det finns många filter att välja mellan men även att man kan arbeta lager på lager, bilderna ovan (utom den längst till vänster) har jag flera lager på + ett sista lager i instagram. Den vänstraste(?) bilden är bara instragramad.

Ah, men tänkte bara tipsa om det, så nu får ni ha en fortsatt trevlig dag!
Själv har jag tränat, ätit och nu ska jag hänga tvätt.. Sedan plugga samhällskunskap.. SUCK!
Ska bli så skönt att bli klar med skolan!
 

Två gamla skrivbord och lite tyg - Voila!

 
När jag höll på att bädda sängen tänkte jag på att det skulle vara snyggt att ha en huvudgavel på sängen.. Har tänkt det länge och har faktiskt planer på att bygga en själv. Kan ju inte vara så svårt, lite plywood och vadd + tyg?
Har iallafall inte tagit tag i det och faktiskt köpt eller ens kollat materialkostnad så därför blev jag jäkligt glad igår när tanken slog mig - varför köpa plywood när vi har två gamla VIKA-skrivbord nere i källaren!?

Undersökte mått och så och det verkade ju faktiskt som att måtten redan funkade så jag inte ens skulle behöva såga.. Tyg då, har jag det? tänkte jag. Och jodå!
När vi köpte sängen av våra vänner fick vi nämligen med deras lakan - deras nya säng var mycket större så de kunde ändå inte använda dem. Perfekt.
Beiget lakan - blir utmärkt!
(Ska dock sy ett annat överdrag senare i ett grövre tyg, möjligtvis svart. Kanske ett beiget också.. Kan ju byta lite.. :) )
 
Fick ett sängöverkast också, blir bra vaddering!

Nej, så jag tog lite gamla spill-plywood och skruvade ihop de båda skrivborden långsida mot långsida, sedan vek jag sängöverkastet så jag fick det i fyra lager och spikade på det runt skrivbordet, alla spikar på baksidan såklart. Sedan var det bara att vika lakanet dubbelt och fästa det med skruvar på baksidan och ställa det på plats! 

Blev rätt bra med tanke på att jag kom GRATIS undan.. Skrivborden skulle slängas för det var VÄLDIGT skadade - nu kom de ju till användning! :D

Som man bäddar får man ligga

 
För några dagar sedan köpte vi ny säng (Våran var söndertrasad.. Sov i varsin grop..).
Då kändes det så tråkigt att bara ha samma gamla sängkläder, Vi hade ju bara två par - det ena jättegammalt och det andra blev helt förstört efter första tvätten (quality shit..) så jag köpte nytt! Ikeas billigaste som bara kostar 29kr. Ser inte mycket ut för världen men något nytt ville jag ha och denna var mest neutral i färg så det fick duga.. Men det blev faktiskt ganska fint när det kom på plats!

Mamma köpte ett sängöverkast också, tänkte först ta ett rosa men det blev ett brunt tillslut - tänkte köpa det rosa eftersom det var billigt men sen såg jag att det bruna kostade lika lite - och det såg mycket lyxigare ut än det rosa i grovt tyg.. ;)

Så jag roade mig med att sy hål på hörnen på påslakanena och bädda sängen ett par gånger för att se hur jag ville ha det.. Har man inget bättre för sig liksom.. ;)

Köpte även lite annat smått när vi ändå var på Ikea, liksom.. Två hudfärgade bhar också eftersom den enda bra jag hade hade svarta detaljer och lös igenom alla ljusa linnen.. I-landsproblem..

Anyways är det jättemysigt just nu i sovrummet/köket! ^^

Ikea

..Varför är det alltid så att man kommer på vad man skulle ha - först när man kommer hem från Ikea?
Måste börja skriva inköpslista... :)

RSS 2.0