They see me rolling..

Har nyligen börjat övningsköra lite smått. .Är ett tag kvar innan jag kommer ha råd att satsa på körkortet men har iaf börjat köra lite.. Idag fick jag ta E18 samt köra i västerås..... :)

Gör ej detta, tips!

Ni vet hur det kan gå när man är utomlands eller så och man råkar kunna några ord eller fraser på det språket vars land man vistas i?
Typ som när jag var i Thailand och hälsade eller svarade på Thailändska,
Ofta får man reaktionen; "Oh, you speak [language]!?" (Börjar prata massa snabbt på det språket och man fattar typ nada)
Och man ba: "Oh, Sorry.. I dont speak that much.. I only know a couple frases..." :)
Och sen fortsätter man på engelska?

(Detta hände mig MASSOR i thailand..)

Aah.. Det är lite roligt. För man kan ju alltid förklara på engelska att man inte kan språket, liksom.

Men idag kom det en kund som var döv och ville handla. Han sa på en gång att han var döv så hela transaktionen löstes med pekande hit och dit från min sida medan han ju kunde berätta vad det var han ville ha och så..

Sen, när allt var klart och han vände sig för att gå så gjorde jag något dumt.
Jag gjorde handtecknet för "TACK" på teckenspråk.

Och han reagerade glatt med att börja prata med mig.
Och jag hade INGET SÄTT ALLS att förklara att "Sorry, I dont speak that much".

Så kan det gå om man inte tänker efter innan man viftar med händerna för att säga något.. :)

Selfie in the sunset

 
 
 
Skaffade en ny fjärrkontroll till min kamera häromdagen, tog denna bild lite snabbt och oplanerat när jag tog kort på solnedgången.. :)


 
Och såhär såg solnedgången ut.. Jag och älsklingen konstaterade att Svenska solnedgångar absolut inte kan jämföras med Thailändska men att vi får göra det bästa av situationen när vi är fast i Sverige..Nu till något annat, liten update om mitt liv (har ju varit vääääääldigt frånvarande härifrån, ehurm...) jag lever iaf fortfarande, om någon hade undrat.. ^^
Jag har fått jobb på vår lokala OKQ8-mack och jag är så lycklig över det!
Jag tycker nog att det går bra för mig och jag har fått väldigt positiv respons ifrån kunderna så det är väldigt roligt!
Det enda som är synd är att det är timvik så är fortfarande fast hos Arbetsförmedlingen, det suger! Fick besked idag om att jag skall skickas på jobbcoachning alla vardagar då jag inte jobbar och eftersom jag jobbar mest helger kommer det betyda = INGA lediga dagar. Undrar hur arbetsförmedligen tänkte där?
Får fråga om det nån dag.. 

Ska försöka ta tag i bloggen för jag kan inte fortsätta såhär. Ska jag ha blogg måste den uppdateras - vad är annars poängen!?
Men vad vill ni att jag bloggar om? :)


RSS 2.0