Phuket Haul - Weekend Market

 
 
Var på phuket Weekend Market i tre timmar idag. Håhåjaja.. Alltså jag SKÄMS nästan för hur mycket jag shoppat idag!

Det blev:
6 klänningar
3 korta leggings (under kortare klänningar eller kjolar)
3 par skor
1 handväska
1 nagellacksremover
1 långärmad tröja
1 par shorts
1 awesome mustaschklocka!!! LOVING IT
2 blomhårspännen
18 nagellack
1 sminkpalett, 48 färger eller nåt?
massa små gummisnoddar 
Gummiremsor till ögonfransböjare
+ de grejer Tom köpte.

Tror inte jag glömt nåt.

Men vill ni veta det bästa!?!?

Allt detta gick på mindre än 1000 svenska kronor.. Kunde fan ha handlat mer än dubbelt så mycket!!

Kommentarer
Postat av: Charlotte

Snälla sluta nu att hacka på alla som skriver nåt till Kissie. Du skriver att andra är bittra och tvära, men du själv då?

Skicka Gratis SMS på GratisSMS.se!

Svar: Innan du lägger dig i huruvida jag kommenterar på Kissies blogg eller ej skulle jag vilja ha ett svar på det jag frågade förra gången du bad om samma sak..
För övrigt känns det väldigt konstigt att du lägger dig i vad just lilla jag skriver - så till den grad att du går in på min blogg flera gånger för att be mig sluta?
Jag skriver inte ens elaka saker i jämförelse med alla andra och skillnaden är att jag har en poäng och välmotiverade åsikter. Eller du kanske skriver till alla?
Jäklar vad lite fritid som måste bli över... Lider med dig!

Om det nu inte är så att du enbart ber lilla MIG sluta, då känns det ännu mer konstigt igen - att du ska störa dig såpass på just mig.
Min enda gissning måste vara att du tar åt dig något fruktansvärt av att läsa det jag skriver, även om jag inte ens skrivit till dig...


Men som sagt; Innan jag ens tänker svara på din förfrågan vill jag ha svar på min förra kommentar. :)
RonjaZorina

2012-09-11 @ 07:50:34
URL: http://enmammasliv.webblogg.se
Postat av: Charlotte

När det gäller den kommentaren från sist så har du fått svar på den ;)

Ok, detta är första gången efter DU svarade mig tyket på hennes blogg som jag skriver till dig. Förutom den diskussionen vi hade sist.
Så nej jag svarar inte på allt du skriver.

Nope stör mig bara på att jag sett vid ett upprepat antal gånger att du säger vad andra ska skriva till den där bruden. Då får du faktist tåla att man säger till dig med ;)

Så nej alla dina slutsatser var fel denna gång ;)

Svar: Det här andra gången du ber mig om samma sak. Det här skrev du till mig den 13 aug:"Kan du sluta lägga dig i vad alla skriver till Kissie? Du är precis lika dum som dom. Bara att du är det mot någon annan.
Du behöver inte skydda henne i typ varje inlägg!"

Och som svar fick du:
"Vad är din poäng med att skriva detta? Tror du att jag skall säga: 'Okay', och sen sluta, eller?Tror inte det var den reaktionen du var ute efter..
Men såhär är det; Hade jag inte velat skriva hade jag inte gjort det. Det är rätt enkelt, faktiskt.
Tycker det känns rätt konstigt av dig att be mig sluta göra något, speciellt något som inte ens rör dig. Och att jag diskuterar med någon annan rör faktiskt inte dig.

Sen är det såhär också; Jag försvarar inte Kissie, det klarar hon säkerligen bra själv. Hon har antagligen annat att tänka på också så hon bryr sig nog inte om vad varken jag eller andra säger.
Så jag försvarar henne inte, det jag däremot gör är att ifrågasätta människor. Enligt mig är det nyttigt att bli ifrågasatt då man verkligen får tänka igenom det man säger, gör och tycker. För det är faktiskt så att allt för få människor ens tänker igenom särskilt mycket tillräckligt.

Jag är dock ganska nyfiken på vad du menar med att jag är precis lika dum som de - jag motiverar alla mina åsikter med vettiga argument och går väldigt sällan till personangrepp.
Även fast många har svårt att förstå detta är det väldigt stor skillnad på att kalla någon dum och att säga att någon sagt något dum. Jag säger till exempel att någon SAGT något korkat eller BETER sig korkat eller kanske till och med VERKAR korkad. Men ytterst sällan går jag till direkta personangrepp - det skulle vara om jag slarvar med språket någon gång.
Och ja; Om jag någon gång uttrycker mig riktigt korkat skulle jag acceptera och tacksamt ta emot andras åsikt om de säger: "Du har verkligen fel - därför att....".


Jag accepterar alla väl motiverade åsikter och det borde alla göra.
Jag skulle till och med acceptera någons främlingsfientlighet om de motiverade den väl nog (och jag AVSKYR rasism!).
Alla borde acceptera väl igenomtänkta och motiverade åsikter - om folk inte gör det är det inte jag som är "dum" utan de.

Var det något mer? :)"

Och det har du inte svarat på. Nu frågade du samma sak igen.

Jag undrar när jag sagt vad andra ska, eller inte ska, skriva?
Jag tycker jag brukar hålla mig ganska bra vid att ifrågasätta Varför folk skriver som de gör eller helt enkelt konstatera för dem att de faktiskt får ta konsekvenserna av att kläcka ur sig grodor helt omotiverat. Precis som jag får ta konsekvenserna av att folk reagerar på det jag skriver.
Men precis som jag reagerar med förnuft och argument förväntar jag mig att folk faktiskt tänker efter innan de svarar.

Men jag undrar alltså när jag har sagt till folk vad de ska skriva.

Och du kanske tycker att jag svarade dig "tyket" den där första gången jag skrev till dig, men sanningen är att din kommentar var genomtyken så jag tycker verkligen inte att du skall säga att jag 'ska tåla' att folk säger till mig. Det är väldigt stor skillnad på att reagera på och ifrågasätta vad någon skriver än att be dem sluta skriva. Vi hade yttrandefrihet i Sverige, va?
Märk väl: Det är skillnad på att be någon 'hålla käften, punkt slut' och att presentera argument på varför man tycker någon har fel.
Du är det första exemplet, jag det andra.


Och nej, jag hade antagligen inte ett dugg fel - men det finns inte en chans att du skulle erkänna det..
RonjaZorina

2012-09-11 @ 20:50:39
URL: http://enmammasliv.webblogg.se
Postat av: Charlotte

Jag säger till exempel att någon SAGT något korkat eller BETER sig korkat eller kanske till och med VERKAR korkad. Men ytterst sällan går jag till direkta personangrepp - det skulle vara om jag slarvar med språket någon gång.

Det första där är dina egna ord och säga att nån beter sig korkat eller verkar korkad, är inte det samma sak som dum?

Yttrande frihet?! Varför får inte jag då skriva som jag vill men du får?

Tro mig hade jag varit nåt av det du påstår att jag är så hade jag erkännt det, men det vet inte LILLA du som att du inte känner mig ;)

Svar: Det är inte det faktum att jag inte håller med dem som gör deras kommentarer korkade, det är inte heller det faktum att de kritiserar Kissie som gör det, utan det faktum att de helt enkelt ÄR korkade eller HAR fel eller liknande. Och jag backar upp mina påståenden med argument på VARFÖR det är så.
Det är inte korkat av dig att skriva till mig lika lite som det är korkat av mig att skriva tillbaka. Det är heller inte korkat av mig att skriva till andra som har kommenterat på Kissies.se.
Det är inte ATT man skrivit något som är korkat utan VAD man skriver.
Så fundera en stund över vad det är jag brukar skriva och fråga dig själv om det verkligen är så korkat?
Jag vet inte om du har märkt det men jag vågar faktiskt säga att jag är åtminstone gaanska intelligent - jag gnäller inte på folk för att jag inte håller med dem.
Jag gnäller antingen för att de är väldigt elaka eller för att de uttrycker extrema åsikter utan att motivera eller för att de dömer andra väldigt hårt när de uppenbart har fel.
Det finns faktiskt oftast mycket att lära av det jag skriver även fast jag ofta låter hård.

Och precis som jag välkomnar motiverade åsikter (oavsett om jag håller med) välkomnar jag även (med öppna armar) bevis eller logiska argument som visar att jag är den som har fel. Sådan är jag helt enkelt!

Jag gör korkade saker, det är väl klart jag gör.
Och när jag säger något korkat förväntar jag mig att folk säger till mig just det följt av "därför att" så jag förstår precis varför det var korkat. "Tack, jag har inte tänkt på det sättet tidigare men nu har jag lärt mig något nytt."
Det är en ganska sund inställning som fler borde pröva istället för att bli så himla arga och skrika ur sig obsceniteter..
Eller så håller man inte med om att det var korkat och fortsätter argumentationen - hursomhelt är det också nyttigt för hjärnan!

Jo, vi har yttrandefrihet och den gäller även dig.
Men poängen är att du helt enkelt ber mig sluta skriva. Du försöker alltså upphäva min yttrandefrihet - förstår du problemet?
RonjaZorina

2012-09-13 @ 19:06:13
URL: http://enmammasliv.webblogg.se
Postat av: Charlotte

Sen det jag menade med att du var dum som dom var att Du skrev saker till nån som skrivit nåt till Kissie och du inte höll med. Och jag hade sett det hände upprepade gånger. Därför så skrev jag så. Som att du tyckte det var korkat att skriva nåt till Kissie så tyckte jag det var korkat av dig att skriva nåt till dom. Och ja det kanske var korkat av mig att skriva till dig med som att från den stunden var jag lika korkade som Du och dom!

Alltså så var vi alla korkade som skrev nåt dumt till varandra.

Men det skulle du aldrig erkänna ;)
Eller vet du vad det vet inte jag för jag känner inte dig.

Och nej jag minns inte vad det var någon skrev från början för jag sparar inte på kommentarerna!

Svar: Men jag vet vad du skrev från början, kom ihåg vilket inlägg du kommenterade så det var inte så svårt att hitta: "Jaha har killen tröttnat på att du springer runt och festar utomlands utan han och en massa andra kanske? Det hade jag gjjort som kille. KLART MAN FÅR FESTA UTAN SIN PARTNER men måste man resa ifrån varandra så mycket? Fattar inte det där. Menade heller inget illa. Men har nån något att hacka om så gör det på http://enmammasliv.webblogg.se/."

Och jag svarade att det var respektlöst att anta.
Thats how it started men jag förstår fortfarande inte vad du får ut av att be mig vara tyst - det är liksom inte ens dig jag skriver till förutom när DU kontaktar mig. :)
RonjaZorina

2012-09-13 @ 19:10:10
URL: http://enmammasliv.webblogg.se
Postat av: cCharlotte

Jaha hahaha ok då. Bilden på hakan. Ja den kommer jag ihåg. Men det är allt.
Aja detta är inget annat än sandlåde nivå så engagerar mig inte mer i det här bråket.

Men du ser ut att vara på semester om jag förstod dom nya inläggen rätt. Så hoppas du får en trevlig semester i alla fall! Ha det gott

Svar: Nej, min semester är tyvärr slut sedan en vecka tillbaka men jag längtar redan till nästa gång!
"sandlåde nivå"? Antingen förstår du inte alls vad det uttrycket betyder eller så.. Ja, eller så förstår jag helt enkelt inte hur du menar alls..
Sandlådenivå är när man kastar sand på den man är arg på. Eller säger "ahmen du då!" eller helt enkelt beter sig som en fyraåring.
Jag vet på allvar inte vad jag ska tro om du kallar det här för "sandlåde nivå".. Förutom din del kanske eftersom du ignorerar alla argument jag ger dig..

Jag tycker det är synd om du tycker det här är ett bråk.. Jag trodde det var en diskussion två vuxna människor emellan.. Eller, det hade kunnat vara det om du hade tillåtit det vara det..
RonjaZorina

2012-09-13 @ 20:34:00
URL: http://enmammasliv.webblogg.se
Postat av: charlotte

Upss my bad, såg nu att du även skrivit svar här. Såg inte allt på min blogg då jag bloggar på mobilen.

Håller med dig om mycket om det du skriver.
Det enda jag vill skriva som kan ses som försvar är att jag skrev inte att du skulle sluta skriva utan skrev, snälla kan du sluta hacka på folk som skriver till kissie. Och en mening till men den är inte relevant nu.

Tycker själv att man ska skriva vad man tycker och tänker. Så länge man inte använder sig av skälsord eller liknande och inte hotar eller liknande.

Men som jag skrev innan nu lägger jag ner det här. Och om du är på semester så hoppas jag du får en toppen resa :-D

2012-09-13 @ 20:43:35
URL: http://enmammasliv.webblogg.se
Postat av: charlotte

Med sandlåde nivå så menar jag att vi har en sådan här diskussion över några kommentarer på kissies blogg. Vi är säkert från olika delar av Sverige och vi kanske använder uttryck på olika sätt.

sen tycker inte jag att du sköter det så himla vuxet med tanke på att du hela tiden ska skriva att jag är den som inte kan resonera. Och jo jag kan resonera men när någon hela tiden tror att hon/han är så mycket bättre än alla andra så skiter jag i det. Enbart för att jag tycker det är en dålig egenskap att ha denna tanke om sig själv. Det är skillnad på självförtroende och att tro att man är så mycket mer.
Men det är min synpunkt.

Och den kommentaren jag skrev till kissie den dagen var fortfarande inget antagande som du tjötat om så länge nu utan det var en fråga och jag uttryckte vad jag skulle tycka. Så precis som jag ska ta din synpunkt så får du ta min.

Nu ska jag ta han dom mina barn och har faktist inte tid att sitta här och ha en onödig diskussion.
men kul att du hade en bra semester och hoppas du snart får åka igen då.

Ha det bra!

Svar: Jag har väl aldrig sagt att du inte kan resonera?Däremot kan jag ha nämnt att du inte argumenterar för det du säger - men knappast att du inte KAN göra det.. Men inte ens det är jag helt säker på att jag skrivit, citera mig gärna så jag förstår vad du menar!
Sen tycker jag definitivt inte att jag är bättre än någon annan (tvärtom!) men i just det här fallet är det ett faktum att du har struntat i mer än hälften av alla argument jag har lagt fram. Dessutom lägger du inte fram några argument alls innan jag uttryckligen BER dig göra det - och hur vuxet anser du själv att det är att kalla en 22åring korkad utan att argumentera för åsikten?

Tycker hela ditt argumentationssätt börjar bli väldigt tråkigt nu när du istället för att besvara mina argument bara påpekar mina brister.. Tiden du lägger ned på att kritisera mig hade du kunnat lägga på att svara på det jag frågar dig och kanske hade diskussionen redan varit över om du hade gjort det..

Och din kommentar var ett fett jvla antagande och det börjar bli löjligt att du försvarar det hela tiden.. Antingen det eller så använder du helt enkelt språket väldigt klantigt och isf kanske det vore bättre att bara stå för det..

Nej, ta hand om dina barn du, man kan alltid skriva när tiden faller bättre. Men ingen tvingar dig.
Och framförallt: Kom ihåg att du kontaktade mig.
Den här "onödiga" diskussionen har du bara dig själv att skylla och ett råd är: ge dig inte in i en diskussion nästa gång, innan du har mer kött på benen och kan besvara argumenten som ges och svara på frågorna som ställs.
För det är lite jobbigt faktiskt att anstränga sig för att säga vettiga saker när personen i andra änden struntar i allt vettigt och ens bara svarar på de lätta delarna..

RonjaZorina

2012-09-13 @ 20:54:29
URL: http://enmammasliv.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0